Jana Čepelová prehrala v Cincinnati s Venus Williamsovou

13.08.2013 Celý región

Cincinnati 13. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v Cincinnati. V pozícii kvalifikantky prehrala s bývalou svetovou jednotkou domácou Američankou Venus Williamsovou v dvoch setoch 4:6 a 1:6.

Zverenka trénera Martina Zathureckého sa nezľakla súperky zvučného mena a po rýchlom brejku si v úvodnom dejstve vybudovala náskok 4:2. Staršia zo sestier Williamsových však potom otočila nepriaznivý vývoj, keď získala osem gemov v rade. Zápas zakončila víťazným forhendovým krosom.

Venus Williamsová označila duel za náročný a pochválila Čepelovú za bojovný výkon. "Mala som pomalší štart, moje údery míňali cieľ. Povedala som si však, že musím byť naďalej agresívna, snažiť sa udržať loptičku dlhšie v hre a možno sa to obráti v môj prospech. Nebolo to jednoduché, pretože Čepelová pôsobila na dvorci veľmi odhodlane, sršala energiou. Som rada, že sa mi to podarilo otočiť a vyhrať v dvoch setoch," povedala pre oficiálnu stránku WTA Američanka, ktorá sa v 2. kole bude snažiť Belgičanke Kirsten Flipkensovej usilovať odplatiť prehru z minulotýždňového podujatia v kanadskom Toronte.


Dvojhra - 1. kolo:
Venus Williamsová (USA) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:4, 6:1, Roberta Vinciová (12-Tal.) - Bethanie Matteková-Sandsová (USA) 6:4, 5:7, 6:3, Eugenie Bouchardová (Kan.) - Monica Puigová (Portor.) 6:3, 6:4, Alisa Klejbanovová (Rus.) - Sofia Arvidssonová (Svéd.) 4:6, 6:4, 7:6 (7), Angelique Kerberová (9-Nem.) - Karin Knappová (Tal.) 6:7 (6), 6:0, 6:1, Maria Kirilenková (16-Rus.) - Anna Tatišviliová (Gruz.) 4:6, 7:6 (4), 7:6 (4), Marina Erakovicová (Nový Zél.) - Carla Suarezová Navarrová (Šp.) 6:3, 6:4, Sloane Stephensová (USA) - Petra Martičová (Chor.) 6:2, 3:6, 6:3

 

Vyberte región